Marie Claire - 23.09.21

Woman to watch: Katarina Verhaegen door Florianne Thys

Elke week zetten we graag een vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze week is het de beurt aan Katarina Verhaegen.

  • 50 en een beetje
  • Geldenaken, gelegen in de provincie Waals-Brabant
  • Katarina ontwierp vier jaar geleden het chocolademerk Chocolat Essentiel, een uniek voedingsmerk én medicijn.
  • Opleiding: Katarina studeerde burgerlijk ingenieur, kandidatuur geneeskunde en vervolledigde haar studiepalmares met een postgraduaat productontwikkeling.
  • Carrière: Met een neus voor ondernemerschap, begon ze als zelfstandige. Wat ze tot op heden nog steeds is. Ze heeft sinds het begin van haar carrière nieuwe producten en diensten ontwikkeld met een knipoog naar de geneeskunde. Vandaag is dat met haar chocolademerk Chocolat Essentiel ook het geval.
  • Motto: ‘Op je gezondheid! En ook op die van onze Aarde!”
  • Haar sterkte: Katarina droomt er niet enkel van om de wereld beter te maken, ze doet er ook alles aan om die droom te laten uitkomen. Op lange termijn schept dat voor haar veel voldoening, waardoor ze haar job met veel plezier doet. Daarnaast redt ze hiermee onrechtstreeks ook levens en de planeet. Dubbele voldoening dus. En dát is haar sterkte: een doorzettingsvermogen zo groot als de aarde die ze wenst te verbeteren.

Waarom kozen we deze week voor Katarina Verhaegen? Heel simpel… Katarina bruist van de ideeën. Zowat al haar ideeën linken naar een beter klimaat en een betere toekomst. Een vrouw die het goed voor heeft met onze planeet, iets waar we met zijn allen bewondering voor mogen hebben. Bovendien ook cruciaal voor de klimaatsituatie waarin we middenin dobberen. Daarnaast schuilt er achter Chocolat Essentiel een ludiek verhaal dat geshared dient te worden. Net zoals Katarina, had één van haar kinderen het idee om met aromatherapie iets op te starten. Al was de voorwaarde dat niemand op haar kot het zou mogen merken. Vandaar dat Katarina en haar dochter samen op het grandioze idee kwamen om de essentiële oliën in een chocolaatje te verstoppen. En tada… het concept van Katarina’s merk kwam tot leven. Vier jaar later is het het een groot succes.

Chocolat Essentiel staat voor voeding met een medische werking. Katarina probeert aan de hand van aromatherapie mensen te helpen, en probeert de drempel hiernaartoe te verlagen door dit in een lekker jasje te steken. Het is een puur en clean label van biologische aard, dat bovendien honderd procent natuurlijk, afval- en energieneutraal is. Elke praline die je er koopt bestaat uit pure biologische cacao, acaciahoning, vruchten en één essentiële olie. Een uitgebalanceerde combinatie en dosering van deze vier ingrediënten zorgt voor een gezonde lekkernij. Om het in Katarina’s woorden te zeggen: “Op jouw gezondheid en die van de Aarde.” Marie Claire full article

Leave a comment

All comments are moderated before being published