BioJournaal - 17.02.21

Chocolat Essentiel: Well-being chocolade met etherische olie

'De herontdekking van de apothekers bonbon', zo omschrijft Aaltje van der Zee namens bio-groothandel Amanvida 'Chocolat Essentiel'. Chocolat Essentiel biedt een gamma pralines die de kracht van cacao en acaciahoning combineert met etherische olie. "Het zijn echte well-being pralines bomvol natuurlijke nutriënten waarmee je op een makkelijke en lekkere manier etherische olie kan innemen. Wist je dat de eerste echte pralines werden gemaakt door een Belgische apotheker die zijn medicijnen in chocolade verwerkte om ze beter te doen smaken?"

Wat is het verhaal achter Chocolat Essentiel?

Toen de dochter van dr. Ir. Katarina Verhaegen aromatherapie kreeg voorgeschreven, wilde ze de dagelijkse inname van essentiële olie zo smakelijk en efficiënt mogelijk voor haar maken. Etherische oliën worden sinds de oudheid gebruikt als medicijn zonder bijwerkingen. Om ze in te nemen, druppel je deze krachtige oliën op wat honing.

Katarina, die zelf ook imker en herborist of kruidenspecialist is, vermengde de essentiële olie met biologische acaciahoning voor de lekkere smaak. Nadien omhulde ze theelepels van dit mengsel met cacaolikeur. Het resultaat waren kleine delicatessen vol vitaminen, mineralen, vezels en bioactieve ingrediënten. Katarina perfectioneerde haar recept tot well-being chocolade pralines: 'Chocolat Essentiel'.

"Deze unieke chocolaatjes zijn meer dan pralines. Het zijn lekkere voedingssupplementen voor een essentieel en gezond pleziertje", aldus Aaltje.

Waarom Chocolat Essentiel?

✔ Exclusieve pralines, handgemaakt volgens oud-Belgische traditie

✔ Eenvoudig recept van 3 ingrediënten met grote natuurlijke kracht

✔ Lokaal gemaakt in Geldenaken (Jodoigne, België)

✔ Energie voor de productie wordt geleverd door de eigen gerestaureerde watermolen

✔ De verpakkingen, gemaakt van afval van cacaodoppen, zijn recycleerbaar, composteerbaar of herbruikbaar

✔ Clean label en zoveel mogelijk biologisch

De kracht van chocolade

Chocolade ontstond meer dan 1000 jaar geleden bij de Maya's en Azteken. Zij gebruikten geroosterde cacaobonen, honing en kruiden om een drankje te brouwen waarmee ze dachten hun energiepeil tot wel 4 keer te kunnen boosten.

In de late 18de eeuw werd cacao erkend als een medicinaal product en werd het enkel verkocht in apotheken. Het verhaal gaat dat de eerste echte pralines werden gemaakt door een Belgische apotheker die zijn medicijnen in chocolade verwerkte om ze beter te doen smaken. Jammer genoeg werden er gaandeweg onnodige hoeveelheden suiker, boter en crème aan toegevoegd, waardoor bonbons vandaag meer een guilty pleasure zijn.

Chocolat Essentiel wil terug naar de basis van deze apothekers bonbon met een vernieuwend gamma well-being chocolade.

Wat zit er in een Chocolat Essentiel praline?

Een bonbon of praline van Chocolat Essentiel bevat slechts een paar ingrediënten: pure cacao, acacia honing en etherische olie. Verder zijn er geen suikers, room, kleurstoffen, bewaarmiddelen of lecitine aan toegevoegd. "Je kan ze beschouwen als een natuurlijk voedingssupplement en ook zo innemen en heerlijk genieten." full article

Laat een reactie achter

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd