Het verhaal van chocolade begint meer dan duizend jaar geleden met de Azteken die geroosterde cacaobonen, honing en kruiden gebruikten om een drank te brouwen die hun energie verviervoudigde.

Op het einde van de 18de eeuw werd cacao officieel als geneesmiddel verklaard en werd het uitsluitend in apotheken verkocht.

Het gerucht gaat dat de eerste chocolaatjes gemaakt werden door een Belgische apotheker die zijn medicijnen in chocolade doopte om ze smakelijker te maken. Helaas evolueerden de pralines, door de toevoeging van onnodig grote hoeveelheden suiker, boter en room, geleidelijk van een "gezond" tot een "schuldig" genoegen.

En nu...?

Bij Chocolat Essentiel hebben we de rollen omgedraaid! Onze zorgvuldig geselecteerde 100% pure cacao is een natuurlijke bron van ijzer, koper en chroom. Zo ondersteunt onze chocolade het immuunsysteem, verbetert de geheugenfunctie en vermindert vermoeidheid. Ze dragen ook bij tot de gezond haar en een stralende huid, en hebben tevens antioxiderende eigenschappen.

De etherische oliën, die zorgvuldig aan de vulling zijn toegevoegd, geven een natuurlijke en aangename smaak en zorgen voor extra heilzame effecten die bekend zijn in de traditionele natuurgeneeskunde.

De chocolaatjes zijn erkend als een 100% natuurlijk voedingssupplement, dus u kunt ze als kuur nemen:


SNELLE BOOST: 2 à 4 pralines verdeeld over de dag
ZACHTE KUUR : dagelijks 1 à 2 pralines gedurende 21 dagen
STEVIGERE KUUR: dagelijks 3 à 4 pralines gedurende 7 dagen