De natuur doet zijn werk.
In de 18de eeuw werd cacao officieel erkend als geneesmiddel en uitsluitend verkocht in apotheken. De eerste Belgische chocolade werd uitgevonden door een apotheker die een hoestsnoepje omhulde met een laagje cacao voor een betere smaak. Chocolat Essentiel heeft zich tot doel gesteld cacao terug te brengen naar de apotheek.
Elk van onze pralines bevat meer dan 10% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ijzer. IJzer vermindert vermoeidheid en moeheid.
De cacao en honing die in onze pralines worden gebruikt, zijn een heerlijke en natuurlijke bron van ijzer, koper en chroom. IJzer vermindert vermoeidheid en ondersteunt de normale werking van het immuunsysteem en het cognitieve systeem (geheugen en concentratie). Koper ondersteunt de normale werking van het immuunsysteem en het zenuwstelsel, draagt bij tot de gezondheid van haar en huid en beschermt tegen oxidatieve stress. Chroom draagt bij tot de instandhouding van een normale bloedsuikerspiegel.